OPHEFFINGSUITVERKOOP || 30% extra korting op alles || OP = OP || Ook bovenop bundelkorting
dagen
uren
minuten
seconden
Aanbieding is verlopen
  • 30% korting op alle producten
  • Gratis verzending. Voor 22:00 besteld? Morgen in huis.
  • 100 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug.
  • Home
  • Ervaringen
  • Celine is door haar verzwaringsdeken veel rustiger gaan slapen
Celine is door haar verzwaringsdeken veel rustiger gaan slapen

Celine is door haar verzwaringsdeken veel rustiger gaan slapen

Celine (27) heeft haar hele leven al slaapproblemen gehad: “veel draaien, nachtmerries en levendige dromen, houden me nachtenlang wakker. Daarnaast val ik moeilijk in slaap.” Ze slaapt nu ongeveer 2 jaar onder een verzwaringsdeken van Novaline. Wij gingen bij haar op bezoek, om haar te vragen naar haar ervaringen.
auteur
Door:
- Leestijd: 3 min
Gepubliceerd:
Geüpdate: 11-01-2023

Je hebt altijd slecht geslapen. Waar had je last van?

“Eigenlijk, zolang als als ik me kan herinneren, sliep ik echt al heel slecht. Al sinds mijn jeugd had ik als klein kind heel veel nachtmerries, droom ik heel levendig en heb ik gewoon heel veel dromen. In mijn jeugd gebruikte ik hier melatonine van de drogist voor.”

“Op een gegeven moment ging ik stage lopen, en op de één of andere manier kon ik dan voor mijn ochtenddiensten niet slapen. Zo erg dat ik dus op een gegeven moment een hele nacht niet sliep. Het was waarschijnlijk onbewust een soort van spanning. Dat ik bang was om me te verslapen en daardoor niet kon slapen. De volgende nacht moest ik wel werken en daardoor viel ik overdag in slaap. Vooral aan het einde, als we dan een meeting hadden.”

Wat heb je geprobeerd om van je slaapproblemen af te komen?

“Als kind gebruikte ik melatonine van de drogist. Later heb ik slaaptherapie gevolgd, waarbij ik ademhalingsoefeningen kreeg. Dit hielp wel, maar mijn dromen bleven enorm levendig. Ik bewoog veel. ‘s Nachts kroop ik door mijn hele bed heen, en werd ik wakker omdat ik vast zat in de dekens, wat mij een enorm claustrofobisch gevoel gaf.”

Wat merk je nu je met een verzwaringsdeken slaapt?

“De eerste nachten merkte ik vooral dat ik nog heel onrustig sliep. Ik moest wel echt wennen, maar na een week begon ik rustiger te slapen. Ik was ‘s nachts minder aan het bewegen onder die verzwaringsdeken. Als je onder de deken ligt is hij eigenlijk niet zwaar, maar hij houdt je wel op je plek.”

“Ik heb er zelf één van 6 kg gehad, die ligt nu bij mijn ouders, en heb er nu nog een van 7 kg, omdat ik wel merk dat ik het een fijn gevoel vind dat het zo om me heen ligt. Daarnaast merkte ik dat ik makkelijker in slaap begon te vallen en dat ik ook uitgeruster wakker werd. Gewoon omdat ik minder mee bezig was met het slechte slapen.”

Welk effect heeft de verzwaringsdeken op je dagelijkse leven?

“Ik kan nog af en toe een onrustige nacht hebben dat ik ‘s nachts wakker word, maar eigenlijk val ik elke keer wel weer in slaap. In de winter heb ik ook nog steeds wel mijn ochtendhumeur, want het is nog gewoon donker, maar ik wordt wel vaak voor mijn wekker wakker. Dan merk dat ik wel redelijk goed heb geslapen en dat ik mijn bed uit kan komen. Dat had ik eerder nooit.”

“Samengevat merk ik gewoon dat ik beter de dag doorkom. Er zijn natuurlijk wel andere dingen die mijn slaap nog beïnvloeden, zoals hoe laat ik naar bed ga en avonddiensten, maar de verzwaringsdeken is een goed hulpmiddel om mijn slaapkwaliteit te verbeteren.”

Wat vind je fijn aan de Novaline verzwaringsdeken?

“Ik vind de kleur van de hoezen heel chill: een mooie, neutrale kleur die past binnen mijn interieur. De zomerhoes is heel zacht en de winterhoes is echt zo’n knus fleece dekentje waar je gewoon onder wilt kruipen. De verzwaringsdeken zelf doet het fantastisch en ik slaap er veel beter onder. Uiteindelijk is dat de grootste winst voor mij.”

Wil jij ook uitgerust de dag beginnen?

Vind direct de verzwaringsdeken die bij jou past

5% korting?
5% korting je eerste aankoop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Novaline Verzwaringsdeken

Helpt je langer, dieper en beter te slapen.

Omhoog