OPHEFFINGSUITVERKOOP || 30% extra korting op alles || OP = OP || Ook bovenop bundelkorting
dagen
uren
minuten
seconden
Aanbieding is verlopen
 • 30% korting op alle producten
 • Gratis verzending. Voor 22:00 besteld? Morgen in huis.
 • 100 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug.
 • Home
 • Hoe werkt een Novaline verzwaringsdeken?

Hoe werkt een Novaline verzwaringsdeken?

In dit artikel geven we je antwoord op deze vraag, en op de vele andere vragen die wij krijgen over de verzwaringsdekens. Een verzwaringsdeken wordt steeds populairder, omdat de effecten als erg positief worden ervaren. Maar we snappen heel goed dat er vragen zijn over het gebruik en de werking van een verzwaringsdeken.

Als je je slaap wilt verbeteren, omdat je bijvoorbeeld moeilijk in slaap komt, lastig vindt om diep te slapen of in slaap te blijven, kan een verzwaringsdeken je daarbij helpen. Wanneer je de hele nacht ligt te piekeren en daardoor slecht slaapt, ga je over het algemeen ongelukkiger door het leven. Een verzwaringsdeken helpt om gezonder en gelukkiger te leven. Maar wat is een verzwaringsdeken precies?

Wat je hier kunt lezen

Bekijk de bovenstaande video van RTL4, waar we uitleggen hoe een verzwaringsdeken werkt

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken is, zoals de naam zegt, een deken die verzwaard is. Een gemiddeld dekbed weegt tussen de 200 gram en 1 kilogram, waar verzwaringsdekens tussen de 2 en 15 kilogram wegen. Dat je hierdoor beter slaapt heeft allemaal te maken met het wetenschappelijke principe Diepe Druk Stimulatie, in het Engels genaamd Deep Pressure Stimulation (DPS).

vrouw met laptop op schoot

Wat is Deep Pressure Stimulation?

Ben je wel eens op een koude morgen wakker geworden onder die heerlijke, warme winterdeken? Dan heb je ervaren wat Deep Pressure Stimulation (DPS) inhoudt. DPS is het stevig, maar teder vasthouden of knuffelen van het lichaam waardoor je zenuwstelsel ontspant. Je lichaam geeft zich als het ware over aan de comfort en warmte die je op dat moment ervaart.

DPS is ook is ook precies de reden dat de Novaline verzwaringsdekens werken! Door de continue, aangename druk die je op je lichaam ervaart, schakelt je lichaam over op de ontspanningsmodus. Hierdoor val je makkelijker in slaap, slaap je dieper en word je ontspannen wakker.

vader en zoon onder verzwaringsdeken op bed

Wat doet een verzwaringsdeken?

In een notendop heeft je zenuwstelsel twee standen: de “vlucht of vecht” stand of de “rust en verteer” stand. De wetenschappelijke benamingen hiervoor zijn systematic nervous system (SNS) en parasympathetic nervous system (PNS).

Als je in een stressvolle situatie alert moet blijven en de juiste keuzes moet maken, schakelt je lichaam zich in de "vlucht en vecht" stand. Dit is de natuurlijk manier voor jouw lichaam om goed met deze situatie om te kunnen gaan.

Als je een druk een stressvol leven hebt, dan schakelt je lichaam moeilijk over naar de "rust en verteer" stand, waardoor je angst, stress, onrust en slapeloosheid kunt ervaren.

Met een Novaline verzwaringsdeken wordt je lichaam gestimuleerd over te schakelen naar de "rust en verteer" stand. Dit komt door het wetenschappelijke bewezen principe Deep Pressure Stimulation (DPS). Hierdoor helpt een verzwaringsdeken jou te ontspannen en heerlijk in slaap te vallen.

gezin op de bank ouders met kinderen

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Een verzwaringsdeken is een oplossing voor mensen met slaapproblemen. De deken met extra gewicht is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen die moeite hebben met slapen.

Wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat Diepe Druk Stimulatie (DPS) kan helpen bij verschillende slaap, angst en andere stoornissen. Denk hierbij aan:

 • ADHD
 • Asperger en autisme
 • Slapeloosheid
 • Zintuigelijke stoornissen
 • Angststoornissen
 • Stress en spanningen

De verzwaringsdekens van Novaline helpen om DPS toe te passen en gebruikers hiervan ervaren voordelen op gebied van het verminderen van stress, angsten en slapeloosheid en staan daardoor gezonder en gelukkiger in het leven.

Weten of een verzwaringsdeken bij jouw situatie past? Lees dan meer in ons artikel "Werkt een verzwaringsdeken voor mij?"

man vrouw op bank met deken

Hoe kun je een verzwaringsdeken gebruiken?

Een verzwaringsdeken gebruik je ontspannen. Dat kun je doen op bijvoorbeeld de volgende manieren:

 • Door er onder te slapen. Gebruik deze in combinatie met of als alternatief voor je normale dekbed.
 • Op de bank of stoel na een lange dag werken/studeren om tot ontstressen.
 • Een uurtje voor het slapengaan om je lichaam uit te laten rusten. Je kunt dan eventueel ook zonder verzwaringsdeken in bed gaan liggen.
 • Wanneer je veel stress ervaart. Doe even helemaal niks. Leg je elektronische apparaten weg, ga onder de deken liggen, en voel jezelf tot rust komen.
verschillende lagen verzwaringsdekens

Waar is een verzwaringsdeken van gemaakt?

Jouw verzwaringsdeken is gevuld met miniscuul glaszand met een diameter van 1mm. Dit glaszand is verdeeld over individuele vlakken in de deken, waardoor ze optimaal op hun plaats blijven. Het glaszand is hygiënisch, wasbaar, geluidloos, koel en ventilerend. Dit maakt het de optimale vulling voor jouw verzwaringsdeken.

De rest van de deken is gemaakt van 100%, antibacterieel, comfortabel en ventilerend katoen, dat je warm houdt in de winter en afkoelt in de zomer. De combinatie van deze materialen maken ze perfect voor een heerlijke verzwaringsdeken om prettig onder te slapen, of gewoon op de bank te ontspannen.

Omhoog
Hoi! Kom je ergens niet helemaal uit? Laat het ons weten.
chat
close button