OPHEFFINGSUITVERKOOP || 30% extra korting op alles || OP = OP || Ook bovenop bundelkorting
dagen
uren
minuten
seconden
Aanbieding is verlopen
 • 30% korting op alle producten
 • Gratis verzending. Voor 22:00 besteld? Morgen in huis.
 • 100 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug.
 • Home
 • Blog
 • Heeft de volle maan invloed op je slaapgedrag?
slaap je slechter met volle maan?

Heeft de volle maan invloed op je slaapgedrag?

In dit artikel lees je alles over de volle maan en je slaapgedrag.
auteur
Door:
- Leestijd: 2 min
Gepubliceerd:
Geüpdate: 20-02-2023

Er bestaan veel theorieën over dat de volle maan invloed kan hebben op ons slaapgedrag. Veel mensen denken dat ze slechter slapen wanneer de maan vol is. Maar wat is hiervan waar en kunnen we hier zelf invloed op hebben? Novaline geeft antwoord op je vragen!

Volle maan en slapen

Er bestaat een bekend mythologisch idee dat de volle maan invloed heeft op ons slaapgedrag. Sommigen beweren dat ze slechter slapen tijdens een volle maan en dat dit verband houdt met emotionele of fysieke effecten. Hoewel er geen concrete wetenschappelijke bewijzen zijn om dit te bevestigen, blijft het een interessant en veelbesproken onderwerp.

Onderzoek naar volle maan en slaapgedrag

Er is beperkt bewijs om aan te tonen dat de stand van de maan invloed heeft op ons slaapgedrag. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de fasen van de maan (volle maan, nieuwe maan, etc.) kunnen bijdragen aan een verstoring van onze slaap, maar de resultaten zijn niet consistent en de effecten zijn meestal zwak.

Veel andere factoren, zoals stress, vermoeidheid, milieu en lifestyle, spelen een veel belangrijkere rol bij het beïnvloeden van onze slaapkwaliteit. Er is dus weinig bewijs dat de stand van de maan invloed heeft op ons slaapgedrag en verder onderzoek is nodig om dit beter te begrijpen.

Waarom slaap je dan toch slecht met volle maan?

Ondanks dat er geen wetenschappelijke verklaringen voor zijn, kan het zijn dat je soms toch slechter slaapt tijdens volle maan. Sommige theorieën suggereren dat de verhoogde hoeveelheid maanlicht kan interfereren met onze slaap door onze interne biologische klok te beïnvloeden. Andere theorieën suggereren dat emotionele verstoring of stress de oorzaak kunnen zijn van slecht slapen tijdens een volle maan.

Wat kun je doen als je slecht slaapt met volle maan?

Als je slecht slaapt tijdens volle maan, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om je slaap te verbeteren:

 1. Maak gebruik van verduisteringsgordijnen of een slaapmasker om het licht van de maan te blokkeren
 2. Probeer een ontspannende activiteit te doen voor het slapen gaan, zoals meditatie of yoga
 3. Vermijd cafeïne en alcohol voor het slapen gaan
 4. Probeer een vast slaapschema aan te houden

In het algemeen is het belangrijk om te onthouden dat de volle maan geen bewezen invloed heeft op je slaapgedrag en dat er veel andere factoren zijn die onze slaap kunnen beïnvloeden. Als je blijft ervaren slecht te slapen, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor advies.

Tekst gaat verder onder afbeelding

vrouw op bed met verzwaringsdeken

Kies voor de Novaline verzwaringsdeken

 • checkmarkHelpt je sneller, langer en dieper te slapen
 • checkmarkHelpt je om stress te verminderen en te ontspannen
 • checkmark100 dagen proefslapen.
  Niet goed = geld terug

Kan een verzwaringsdeken helpen bij slecht slapen door de stand van de maan?

Een verzwaringsdeken kan helpen bij het verbeteren van de slaap door het creëren van een gevoel van veiligheid en comfort. Het gewicht van de verzwaringsdeken simuleert het lichaam om tot rust te komen, waardoor je sneller in slaap valt en minder snel wakker wordt. Ook wordt bewezen dat verzwaringsdekens de aanmaak van het slaaphormoon melatonine bevorderen en stresshormonen, zoals cortisol, verminderen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van angst en slaapstoornissen. Als je vaak slecht slaapt door de volle maan en wakker wordt, kan het gebruik van een verzwaringsdeken een effectieve oplossing zijn om je slaap te verbeteren.

In dit artikel las je alles over de effecten die de maan op je slaapritme kan hebben. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wil jij ook uitgerust de dag beginnen?

Vind direct de verzwaringsdeken die bij jou past

5% korting?
5% korting je eerste aankoop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Novaline Verzwaringsdeken

Helpt je langer, dieper en beter te slapen.


Reageer op dit artikel
Omhoog